MANAGEMENTUL Fiselor de lucru

Gestionarea lucrarilor de intretinere este functia de baza a mentenantei

Prin definitie, gestionarea activitatilor de intretinere inseamna planificare si, apoi, „punerea in practica” prin fisele de lucru (FL).Regula nr. 1: nici o lucrare de intretinere nu trebuie sa fie efectuata fara o FL. Aceasta FL trebuie sa fie legata de unul dintre tipurile de lucrari pre-configurate.

Periodicitate de lucru poate fi definita calendaristic, in functie de inregistrarile de functionare (km, cicluri, ore, etc.) sau o combinatie a ambelor.ManWinWin are un sistem de alerta, care vine sub forma unui semafor (rosu, galben si verde), alaturi de un flux de lucru de notificari automate prin e-mail sau SMS. Aceste reguli de flux de lucru sunt personalizate de catre utilizator. Datele programate pentru lucrarile de intretinere sunt actualizate in mod dinamic ( de exmplu o noua inregistrare de functionare poate influenta data programarii unei anumite FL).

Status Fise de Lucru: Atunci cand Terminati o FL sistematica (momentul in care a fost realizata lucrarea), ManWinWin va genera automat următoarea FL (conform planului de mentenanta a echipamentului respectiv). 

Stadiile unei Fise de Lucru: 

  • Programate – Lucrare planificata cu o data specificata pentru a fi realizata.
  • In desfasurare – Lucrare emisa. Pana cand aceasta lucrare este Terminata, managerul de interventie este responsabil pentru ea.
  • Terminata – Lucrarea a fost efectuata, dar este inca disponibila pentru raportare.
  • Inchisa – Lucrarea este finalizata si nu mai este disponibila pentru raportare