Industria 4.0 Realitatea Augmentată pentru funcția de mentenanță

Într-o lume din ce în ce mai digitală, în care accesul la informații sau la cele mai diverse

Într-o lume din ce în ce mai digitală, în care accesul la informații sau la cele mai diverse servicii este rapid garantat printr-un dispozitiv cu conexiune la internet, observăm o nevoie tot mai mare de a obține răspunsuri în timp real atunci când efectuăm operațiuni de sarcini simple de zi cu zi.

REALITATEA AUGUMENTATĂ ÎN MENTENANȚĂ

Instruirea noilor angajați

O mai bună instruire cu ajutorul Realității Augmentate reduce șansele de accidente. Această tehnologie le permite angajaților să fie mai bine echipați cu cunoștințele necesare pentru a reduce erorile echipamentelor.

Prin modularea tridimensională a echipamentelor și vizualizarea locațiilor de asamblare a diferitelor componente ale unui utilaj, un nou angajat poate simula situații reale de mentenanță într-un mediu mai sigur și poate exersa analiza erorilor, astfel că  astfel încât să fie pregătit pentru orice echipament viitor. complicații.

Servicii tehnice de înaltă specializare furnizate de la distanță

Astfel, cu ajutorul dispozitivelor de realitate augmentată, specialistul tehnic poate interveni de la distanță pentru a finaliza sarcina. Aceștia pot asista operatorul local în timp real și pot indica pe imaginea video indicații grafice privind procedurile necesare și componentele echipamentului care necesită intervenție.

Intervenții în modul free-hands

O mai bună accesibilitate la materialele tehnice necesare în cadrul unei intervenții este o necesitate care a fost observată în contextul mentenanței.

Utilizând realitatea augmentată pentru a efectua lucrări de mentenanță, tehnicienii pot folosi ochelari specializați, prin intermediul cărora pot accesa cu ușurință planurile de mentenanță, manualele tehnice ale echipamentelor sau notele de siguranță specifice fiecărui echipament. Aceste instrucțiuni sunt proiectate direct în câmpul lor vizual, permițându-le să își elibereze  mâinile pentru sarcinile pe care trebuie să le îndeplinească.

IMPACTUL PRECONIZAT AL APLICABILITĂȚII REALITĂȚII AUGMENTATE ÎN DOMENIUL MENTENANȚEI

În scenariile descrise mai sus, se urmărește, prin implementarea acestora, reducerea costurilor și creșterea eficienței proceselor.

Prin intermediul realității augmentate, tehnicienii vor putea să simuleze sarcini normale de întreținere într-un mediu controlat, evitând astfel contactul imediat cu echipamente pentru care nu sunt încă calificați. Acest lucru reduce în mod dramatic costurile de deplasare.

În ceea ce privește câștigurile de productivitate și eficiență, putem înțelege faptul că tehnicienii mai experimentați, care anterior ar fi trebuit să își petreacă timpul instruindu-i pe noii colegi, pot cu acest nou instrument să se dedice exclusiv sarcinilor lor productive.

Noii angajați pot simula scenarii de defecțiuni sau sarcini de mentenanță preventivă legate de componentele fiecărui echipament, permițând apoi repetarea fiecărui scenariu de instruire de câte ori este necesar.

PROVOCĂRI ALE REALITĂȚII AUGMENTATE ÎN APLICABILITATEA ÎN DOMENIUL MENTENANȚEI

În ciuda întregului potențial care a fost observat în aplicarea realității augmentate, aceasta nu este imună la provocările inerente oricărei schimbări:

  • Lipsa de încredere a tehnicienilor atunci când se confruntă cu această nouă tehnologie, din cauza necesității de a se adapta la noile echipamente și de a învăța noi proceduri.
  • Zgomotul echipamentelor este una dintre dificultățile cu care se pot confrunta tehnicienii atunci când utilizează această tehnologie.
  • De asemenea, utilizarea obligatorie a echipamentelor de protecție personală, cum ar fi căștile, mănușile sau ochelarii de protecție în anumite contexte, prezintă o dificultate în operarea acestei tehnologii, ceea ce face mai dificilă adaptarea dispozitivelor care suportă Realitatea augmentată la echipamentele de siguranță, asigurând funcționalitatea ambelor.
  • Modelele de echipamente utilizate pentru această tehnologie, dacă nu sunt adecvate pentru tipul de muncă pentru care vor fi solicitate, pot fi, de asemenea, inconfortabile, ceea ce ar putea determina operatorii să respingă aceste echipamente.
Pin It