Minet Group, cel mai important producator de produse textile netesute și confecţii de casă din Romania, a ales softul de mentenanta ManWinWin.

Orientate spre satisfacerea cerintelor clientilor, companiile grupului MINET si-au dezvoltat permanent capacitatile de productie si zona logistica, devenind astfel un furnizor complet pentru cei peste 2000 de clientii ai sai.

Investind constant si consistent in tehnologie de ultima generatie, grupul Minet a optat pentru implementarea softului CMMS ManWinWin.

ManWinWin reprezinta solutia ideala si practica pentru organizarea echipamentelor, planificare, raportare, monitorizare si analiza in detaliu a indicatorilor de performanta, fiind astfel instrumentul potrivit pentru managementul asset-urilor din cele 4 hale de productie si 15 spatii de depozitare (60.000 mp) dotate cu linii tehnologice de ultima generatie ale grupului Minet.

CMMS-ul clasat in top 5 solutii de management al mentenantei este solutia optima si pentru inregistrarea unui istoric complet al interventiilor, ce poate fi in permanenta analizat pentru luarea deciziilor informate, bazate pe date si argumente functionale.

Impreuna cu promisiunea de a oferi clientilor sai un serviciu de inalta calitate, ManWinWin a stabilit o serie de obiective strategice care vizeaza reducerea costurilor de mentenanta si cresterea performantei echipamentelor Minet. Implementarea software-ului ManWinWin, inclusiv partea Ticketing, va completa aceste obiective prin simplificarea sistemului de management al mentenantei Minet intr-un instrument ușor de utilizat si capabil sa absoarba cantitați semnificative de informatii.


Aplicatia pentru mobil ManWinWin APP creste productivitatea utilizatorilor CMMS-ului, permitandu-le sa acceseze informatii despre asset-uri si sa inregistreze informatii de oriunde, chiar si din zone fara acces la internet.

Software-ul ManWinWin lanseaza aplicația ManWinWin APP, o noua functionalitate care permite utilizatorilor sa gestioneze lucrarile de mentenanta offline. Aplicatia este integrata cu platforma backoffice ManWinWin si poate functiona atat online, cu o conexiune activa la internet, cat si offline, cu sincronizarea informatiilor in momentul stabilirii conexiunii.

Utilizatorii pot rula acum ManWinWin de pe dispozitive mobile, chiar si in zonele fara acoperire de internet. Aplicatia ofera resursele necesare pentru managementul task-urilor zilnice, raportarea lor, inregistrarea observatiilor importante, inregistrarea orelor de munca, materialelor si serviciilor furnizorilor contractati, notarea valorilor diversilor parametrii și atasarea de fotografii si documente.

ManWinWin APP este cea de-a treia solutie pentru dispozitivele mobile dezvoltata de ManWinWin Software in ultima perioada, dupa lansarea ManWinWin WEB si ManWinWin Smart Tag, pe baza sugestiilor primite de la clientii existenti si a evolutiei pietei. Procentul de utilizare a internetului de pe telefonul mobil este in continua crestere. In Portugalia, pentru prima data, utilizarea internetului de pe telefoanele mobile (57,9%) a depasit utilizarea internetului de pe PC (55,9%), potrivit studiului Marktest’s Bareme Internet 2018.

Click aici pentru a afla mai multe despre MWW APP [.pdf]


Raportul efectuat de Gartner Digital Markets prezinta faptul ca ManWinWin a urcat inca o pozitie in cadrul solutiilor software de Management al Mentenantei si Facilities Management. De asemenea, softul portughez a obtinut cel mai bun scor, bazat pe recomandarile utilizatorilor.

In ultimul raport realizat de FrontRunners referitor la solutiile de Management al Mentenantei si FM, ManWinWin este plasat pe locul 5, o pozitie mai sus decat cea pe care se situa in august 2018, in precendentul raport FrontRunners.

Analiza facuta de Gartner Methodology determina scorul acordat fiecarui software in functie de doua criterii: usurinta utilizarii si recomandarile utilizatorilor. Din acest punct de vedere, solutia CMMS portugheza este cel mai bine cotat software in urma unei medii intre mai multe criterii identificate de utilizatori, printre cele mai importante numaranduse cele referitoare la pret si probabilitatea ca acestia sa recomande softul.

Aceasta este valoarea “Win-Win”, ce caracterizeaza ideologia softul-ui ManWinWin. Dezvoltarea aplicatiei se face pe baza sugestiilor clientilor, ceea ce le permite clientilor sa „castige” (win) o aplicatie care le raspunde nevoilor, cu functionalitati    create dupa recomandarile lor. Iar ManWinWin „castiga” (win) clienti si utilizatori ai softului care sunt foarte multumiti de solutia aleasa.

Raportul FrontRunners referitor la software-urile de Management al Mentenantei și FM este bazat pe un set de evaluari realizate de utilizatorii sistemelor listate in directoarele Garnet Digital Markets (Software Advice, Capterra și GetApp). Raportul complet poate fi vizualizat aici.


Inceputul toamnei ne-a adus nici mai mult, nici mai putin de 4 implementari ManWinWin 6.0.

Companii cu domenii de activitate total diferite au acum in comun softul de mentenanta numarul 6 in topul celor mai bune software-uri de mentenanta din lume1ManWinWin. Vorbim despre companii lider in domeniul de activitate, cu o experienta dovedita de-a lungul anilor, precum :

ROMBAT, lider in productia de baterii auto din Romania inca din 1997 care a ales ManWinWin 6.0 vazand in acesta un “partener” de incredere dedicat managementului mentenantei, guvernat de aceleasi valori si principii precum ale sale.

EATON – COOPER INDUSTRIES ROMANIA ( ARAD), a 2a companie din grupul EATON, lider in solutiile de management al energiei, cu un puternic patrimoniu al inovaiei, marcat de calitatea, expertiza de piata, servicii de neegalat si un angajament fata de clienti.

UTI, una dintre cele mai importante si inovatoare companii din Romania, ce a fost intotdeauna preocupata de excelenta, tehnologie, incredere si un angajament puternic fata de calitate.

BPS, companie ce opereaza pe piata romaneasca de peste 7 ani si detine o vasta experienta in domeniul serviciilor integrate de Facility Management, in conformitate cu standardele internationale de calitate aplicabile in acest domeniu.

ManWinWin ramane solutia optima pentru un istoric complet al interventiilor, ce poate fi in permanenta analizat pentru luarea deciziilor informate, bazate pe date si argumente functionale.

1 Conform raportului FrontRunners, realizat de Software Advice


Raportul FrontRunners referitor la solutiile de management al mentenantei industriale si FM evalueaza software-ul ManWinWin drept cel de-al 6-lea cel mai bun software din lume. Este a patra oara consecutiv cand ManWinWin este inclus in topul celor mai performante solutii, intrunind toate conditiile in termeni de interfata user-friendly si recomandari venite din partea utilizatorilor.

FrontRunners este un raport realizat de Software Advice, care se bazeaza exclusiv pe recenziile si evaluarile utilizatorilor de pe site-urile prestigioasei Gartner Digital Markets .

Dintre cele 140 de aplicatii evaluate, doar cele mai bune 15 software-uri in ceea ce priveste interfata user-friendly si recomandarile utilizatorilor au fost catalogate drept FrontRunners. ManWinWin, cu un rating mediu de 4,5 / 5 stele pe site-ul Software Advice, se situeaza pe locul 6, asa cum arata raportul din august 2018. Puteti citi raportul complet aici.

ManWinWin Software este dezvoltat de Navaltik Management, o companie portugheza de consultanta tehnica, infiintata in 1981 si specializata in organizarea si managementul mentenantei.
DASSTEC, partenerul in Romania al ManWinWin Software, este o companie specializata in consultanta tehnica in automatizari si solutii de management al mentenantei. Recomandarile sale vin atat din experienta vasta in domeniul mentenantei, cat si din succesul a zeci de proiecte de implementare in cele mai diverse domenii de business.

Descoperiti motivele care fac din ManWinWin una dintre cele mai bune solutii pentru managementul mentenantei industriale si a cladirilor. Puteti urmari un Webminar demo al ManWinWin aici.

FrontRunners reprezinta aplicatiile alese prin recenziile si ratingurile subiective ale utilizatorilor finali, precum si dateobtinute printr-o metodologie documentata; nu reprezinta punctul de vedere si nu constituie o promovare publicitara din partea Software Advice sau a partenerilor sai.


ManWinWin 6.0, pozitionat de FrontRunners Software Advice 2018 pe locul 6 in lume in topul celor mai bune software-uri de mentenanta, a fost implementat cu succes la ROMBAT, lider in productia de baterii auto din Romania inca din 1997.

Adrian Armasu, Project Manager Rombat in implementarea aplicatiei, ne-a povestit despre nevoia implementarii unui soft de mentenanta si ce anume i-a convins sa aleaga ManWinWin 6.0 :

“Pozitia pe care o pastreaza compania ROMBAT  de mai bine de 20 ani este rezultatul investitiilor, satisfactiei clientilor si imbunatatirii constante a mediului de lucru iar  pentru o dezvoltare sanatoasa, urmarim armonizarea obiectivelor pe termen lung cu cele pe termen scurt,  astfel incat am incercat sa gasim un “partener” de incredere dedicat managementului mentenantei care sa fie guvernat de acelasi valori si principii precum ale noastre.

Ne-am dorit mai exact urmarirea eficienta a lucrarilor si a gradului de acoperire a personalului, precum si eliminarea hartiilor si “digitalizarea” procedurilor, iar ManWinWin 6.0 este solutia cu care putem atinge aceste obiective.

Mai mult decat atat, ManWinwin 6.0  vine si cu un mare avantaj – suportul in limba romana extrem de important. Totodata, se bucura si de o foarte buna recomandare din partea companiilor care deja il utilizeaza.

Eficientizare, rapiditate, transparenta, fluidizare si sisteme de alertare sunt cuvintele cheie ce graviteaza in jurul necesitatii implementarii softului de mentenanta ManWinWin 6.0  in cadrul companiei noastre. Cele mai mari asteptari sunt legate in special de eficientizarea si transparenta in modul de interventie la utilaje.

Implementarea a decurs “like a charm”, gratie echipei de implementare Dasstec, partenerul unic ManWinWin in Romania.


Scopul acestui articol este de a realiza o comparatie functionala intre managementul mentenantei bazat pe Microsoft Excel si managementul mentenantei cu un sistem CMMS.

Planificarea si realizarea managementului mentenantei pe hartie, in Microsoft Access sau Microsoft Excel, a fost o multa vreme o practica larg raspandita in cadrul a numeroase companii.

Va puteti imagina in zilele noastre un sistem bazat pe hartie, pentru interventiile de mentenanta planificate? Cum s-ar putea face managementul si controlul acestora? Exista vreun document suplimentar conform caruia interventia (fisa de lucru) „A” a fost atribuita tehnicianului „B” la o anumita data, „C”? Ce face tehnicianul cu foaia de hartie? Inregistreaza datele de inceput si de sfarsit ale lucrarii, orele corespunzatoare, noteaza piesele utilizate si sumele cheltuite? Este foaia returnata supraveghetorului de mentenanta, care o indosariaza intr-un dosar? Cum este procesata aceasta informatie? Aceasta procedura este folosita si pentru lucrarile neplanificate? Daca doriti sa urmariti istoricul defectiunilor unui echipament, va trebui sa cautati prin toate foile indosariate si sa scoateti  paginile pe care le cautati? Vor fi inregistrate, intr-o etapa ulterioara, intr-un fisier electronic, in calculator, conform indicatorului sau analizei cerute?

Si cum se face managementul stocurilor? Exista o procedura pe suport de hartie in care se inregistreaza fiecare consum si achizitie de materiale? Cum aflam ce piese trebuie comandate si cand este momentul potrivit pentru a face comanda? Care ar putea fi cel mai bun furnizor pentru fiecare piesa? Este posibil sa estimam consumul de materiale pe tot parcursul anului si sa stabilim o procedura de achizitii pentru a evita ramanerea fara piesele critice?

CITESTE INTREGUL ARTICOL AICI:

Articol Excel vs cmms2

 


Abordarea importantei sale in activitatea de mentenanta

1.INTRODUCERE

Fara indoiala, incetinirea cresterii economice din ultimii ani a determinat companiile sa ia in considerare o reducere semnificativa a serviciilor externalizate; cu toate acestea, este la fel de adevarat ca exista o tendinta in crestere de a recurge la experti externi, care sa ofere suport unui departament intern specific, pentru derularea operatiunilor.

Cum poate fi explicat acest aparent paradox? Este doar o consecinta a recunoasterii pe scara larga a activitatii de consultanta. Consultantul joaca un rol-cheie in identificarea aspectelor problematice si recomandarea solutiilor adecvate, adesea testate deja in alte organizatii – precum implementarea celor mai bune practici in procesul de management, de exemplu; astfel, devine clar ca experienta si know-how-ul consultantului, dobandite de preferinta in diferite scenarii organizationale, sunt foarte importante.

In ceea ce priveste mentenanta / operatiunile, consultantul extern poate sa joace un rol destul de important in mentenanta, prin elaborarea unui plan de imbunatatire a performantei organizatiei – de exemplu, pentru cresterea duratei de functionare a echipamentelor de productie – precum si a profitabilitatii economice rezultata.

Mentenanta este astazi una dintre activitatile cu cel mai mare potential de imbunatatire a competitivitatii organizatiilor – si ceea ce se asteapta de la un consultant in domeniul managementului de mentenanta este sa-si concentreze activitatea exact pe explorarea si  maximizarea acestui potential, pe optimizarea mentenantei, pentru a imbunatati aceasta competitivitate.

Citeste intregul articol mai jos:

Articol Role-of-the-Maintenance-Management - RO

Navaltik Management a lansat ManWinWin Smart Tag, o aplicatie Web care prin scanarea codurilor QR sau a etichetelor NFC permite realizarea de task-uri de mentenanta direct pe asset-urile inregistrate in CMMS ManWinWin.|

ManWinWin Smart Tag:

Face mult mai usor intregul proces de mentenanta.

Garanteaza faptul ca tehnicianul a fost la echipament

Functioneaza complet fara hartie

Click aici pentru a afla mai multe


Etichetarea fizica a asset-urilor este esentiala pentru identificarea rapida de catre tehnicienii de mentenanta. Existenta unei modalitati de identificare fizica a achipamentului sau a unei "etichete"- cum este denumita in mod frecvent, prin utilizarea noilor sisteme de etichetare disponibile, permite indeplinirea unui numar de task-uri implicate in dezvoltarea procedurilor din managementul mentenantei:

  • Deschiderea unui document online (de ex. Google Docs) cu informatii detaliate despre echipament
  • Raportarea defectiunilor (ticketing) de catre clientul final
  • Realizarea task-urilor de mentenanta preventiva de catre tehnicienii de mentenanta
  • Vizualizarea istoricului de mentenanta, precum si lista lucrarilor in curs si a celor planificate
  • Inregistrarea directa a unei lucrari realizate sau planificarea unei interventii viitoare

Aceasta abordare transmite atat angajatilor, cat si clientilor sau furnizorilor imaginea unei companii eficiente si bine organizate.
Exista mai multe modalitati de identificare fizica a echipamentului. Acestea sunt cele mai cunoscute si cele acceptate in piata ca fiind aplicabile pentru identificarea asset-urilor de mentenanta:

Cod de bare

Este cea mai simpla si mai veche modalitate de identificare a unui echipament. Exista mai aplicatii gratuite, ce pot fi folosite pentru generarea codurilor de bare. Aceasta solutie este cea mai ieftina, dar are limitari de utilizare, fiind potrivita doar pentru texte simple, scurte. Codurile de bare pot fi citite de orice dispozitiv mobil de scanare sau cu cititoare de coduri de bare disponibile in toate formatele, la diverse preturi.

Cod QR (Quick Responsive Code)

Este un sistem relativ recent, destul de similar cu codul de bare. Cu toate acestea, datorita utilizarii unei tehnologii 2D, este capabil sa inmagazineze informatii mai complexe, cum ar fi texte, pagini web, SMS sau date complete de identificare despre o persoana. Codurile QR pot fi citite de orice dispozitiv mobil cu o aplicatie dedicata sau scanate direct cu camera telefonului, pentru modelele recente de smartphone.

NFC (Near Field Communication)

Este cel mai flexibil si mai sigur proces, dar si cel mai complex si cel care necesita cea mai mare investitie. Etichetele NFC au o gama larga de aplicatii si nu sunt atat de usor de clonat. Pot fi de diferite tipuri, cu un grad mai mic sau mai mare de complexitate si un nivel de pret corespunzator, toate permitand conectarea directa la un smartphone cu Android, atunci cand acesta se afla in imediata apropiere a etichetei.

Oricare dintre cele trei solutii are avantajele si dezavantajele ei, in functie de aplicatia aleasa. Codurile de bare sunt ideale pentru etichetarea simpla, menita sa stocheze un singur tip de informatii si sunt utilizate, pe scara larga in inventarierea depozitelor si managementul asset-urilor. Codurile QR sunt utilizate intr-o gama mai larga de aplicatii, iar utilizarea lor s-a extins considerabil in ultimii ani. Putand fi direct scanate cu orice smartphone, sunt utilizate in mare masura ca o conexiune directa la site-uri sau aplicatii web. Etichetarea NFC este cel mai complex sistem deoarece implica un anumit grad de tehnologie; cu toate acestea, costul acestor etichete a inceput sa scada semnificativ, iar configurarea si utilizarea lor a devenit din ce in ce mai usoara.