Un ghid pentru măsurarea impactului implementării CMMS

Un ghid pentru măsurarea impactului implementării CMMS

Atunci când compania dumneavoastră implementează un software CMMS, acesta poate avea un impact semnificativ atât pe termen scurt,

Atunci când compania dumneavoastră implementează un software CMMS, acesta poate avea un impact semnificativ atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. După implementarea CMMS, în timp, personalul dumneavoastră va deveni mai confortabil în utilizarea software-ului și acesta vă va eficientiza procesele, furnizând date neprețuite și permițându-vă să implementați un program de mentenanță preventivă.

Cu toate acestea, ManWinWin a vrut să intre în detalii pentru a vă oferi o perspectivă asupra modului exact în care puteți măsura astfel de rezultate pentru a determina modul în care acestea vă aduc beneficii, așa că am creat pentru dumneavoastră acest ghid al implementării CMMS.

Ce KPI măsoară impactul unei implementări CMMS de succes?

Atunci când încercați să determinați succesul implementării CMMS, există câțiva parametri cheie pe care îi puteți măsura. Astfel de indicatori cheie de performanță (KPI) vor varia în funcție de industria și compania dumneavoastră. Cu toate acestea, există unii importanți pe care toată lumea îi poate lua în considerare, cum ar fi:

  • Costuri și cheltuieli generale: Un loc excelent pentru a începe atunci când măsurați beneficiile noului dumneavoastră software CMMS este modul în care acesta se împarte pe bază de costuri. De îndată ce întreprinderea dumneavoastră efectuează implementarea CMMS, ar trebui să vedeți o reducere a costurilor de mentenanță, înlocuirea pieselor și alte probleme, deoarece software-ul este conceput pentru a diminua mentenanța reactivă și a stimula mentenanța proactivă.
  • Productivitate: O altă modalitate bună de a măsura cât de bine funcționează soluțiile CMMS este să aruncați o privire asupra eficienței comenzilor de lucru. Deoarece un astfel de software vă permite să programați lucrări de mentenanță preventivă (adesea în mod automat), veți constata probabil că procesul de ordine de lucru este mult mai organizat. Puteți evalua toate ordinele de lucru programate, finalizate și cele restante pentru a măsura și monitoriza fluxul de lucru.
  • Timpul petrecut pe sarcini: Puteți măsura timpul estimat față de timpul real petrecut pe sarcini pentru a determina unde ar putea fi necesare ajustări, pe lângă măsurarea îmbunătățirilor în procesele dumneavoastră zilnice. Cu toate datele colectate prin intermediul sistemului dumneavoastră CMMS, veți avea o perspectivă clară în ceea ce privește toate sarcinile.
  • Eficiența generală a echipamentului (OEE): Deși acest lucru nu se va aplica la fiecare industrie în parte, OEE este cea mai frecventă metodă utilizată pentru a măsura randamentul utilajelor dumneavoastră sau al altor active. Software-ul CMMS oferă date cheie privind timpii de reparare a activelor, pentru a crea un echilibru mai bun între echipele dumneavoastră de mentenanță și de producție.

Rezultatele așteptate ale implementării CMMS

Există rezultate cantitative și calitative la care ar trebui să vă așteptați în urma implementării unui software CMMS. Unele dintre principalele rezultate cantitative includ o reducere a timpului de nefuncționare și timpi mai rapizi de reparare a activelor. Deoarece sistemele CMMS păstrează, de asemenea, o evidență detaliată a istoricului de mentenanță a activelor dumneavoastră, tehnicienii dumneavoastră vor fi capabili să rezolve problemele mult mai rapid. În plus, cu o astfel de supraveghere suplimentară, veți putea să creșteți gradul de finalizare a sarcinilor de mentenanță preventivă și să vă asigurați că toate sunt efectuate la timp.

Beneficiile mai calitative ale soluțiilor CMMS sunt că acestea pot duce la luarea de decizii și previziuni mai informate pentru compania dumneavoastră. Deoarece toate datele dumneavoastră se vor afla sub o singură umbrelă, puteți, de asemenea, să eficientizați comunicarea între toate departamentele. Personalul va putea să atribuie și să închidă cu ușurință ordinele de lucru, să evalueze starea sarcinilor și multe altele. De asemenea, va crește vizibilitatea echipei dumneavoastră de mentenanță și va evidenția importanța implementării unor soluții de mentenanță de succes.

Evaluarea impactului implementării CMMS

O implementare de succes înseamnă că personalul dumneavoastră de mentenanță va putea să își îndeplinească sarcinile mai bine și mai ușor. O modalitate de a determina acest impact este utilizarea instrumentelor incluse în software-ul CMMS pentru a genera rapoarte complete. Puteți genera suporturi personalizate, de la timpul dintre defecțiunile activelor la informații despre achiziții, numărări de inventar și multe altele. Se recomandă crearea unui program de evaluare a acestor date și este adesea cel mai bine să faceți acest lucru în fiecare lună, precum și anual.

Cum să alegeți cele mai bune soluții CMMS

Când vine vorba de selectarea sistemului CMMS potrivit pentru organizația dumneavoastră, este esențial să vă asigurați că acesta dispune de instrumentele de care afacerea dumneavoastră are nevoie pentru a măsura impactul organizației dumneavoastră la fiecare nivel. Pentru cei care nu sunt siguri de ce anume au nevoie, multe organizații, inclusiv ManWinWin, oferă servicii de consultanță. O echipă de experți va veni și va efectua un audit cuprinzător care va ține cont de punctele forte ale companiei dumneavoastră și va determina unde este loc de îmbunătățire. Apoi, vor veni cu un plan de acțiune pentru implementarea CMMS și cu instrumentele de care veți avea nevoie pentru a vă atinge scopurile și obiectivele.

Contactați-ne astăzi pentru implementarea CMMS și soluții de gestionare a mentenanței!

Dacă doriți să eficientizați operațiunile și să reduceți costurile de mentenanță, contactați ManWinWin online astăzi sau sunați la 📲+40758 093 092. Vizitați-ne aici pentru a afla mai multe despre modul în care vă putem îmbunătății activitatea.