Rolul consultantului de management al mentenantei

Abordarea importantei sale in activitatea de mentenanta 1.INTRODUCERE Fara indoiala, incetinirea cresterii economice din ultimii ani a determinat

Abordarea importantei sale in activitatea de mentenanta

1.INTRODUCERE

Fara indoiala, incetinirea cresterii economice din ultimii ani a determinat companiile sa ia in considerare o reducere semnificativa a serviciilor externalizate; cu toate acestea, este la fel de adevarat ca exista o tendinta in crestere de a recurge la experti externi, care sa ofere suport unui departament intern specific, pentru derularea operatiunilor.

Cum poate fi explicat acest aparent paradox? Este doar o consecinta a recunoasterii pe scara larga a activitatii de consultanta. Consultantul joaca un rol-cheie in identificarea aspectelor problematice si recomandarea solutiilor adecvate, adesea testate deja in alte organizatii – precum implementarea celor mai bune practici in procesul de management, de exemplu; astfel, devine clar ca experienta si know-how-ul consultantului, dobandite de preferinta in diferite scenarii organizationale, sunt foarte importante.

In ceea ce priveste mentenanta / operatiunile, consultantul extern poate sa joace un rol destul de important in mentenanta, prin elaborarea unui plan de imbunatatire a performantei organizatiei – de exemplu, pentru cresterea duratei de functionare a echipamentelor de productie – precum si a profitabilitatii economice rezultata.

Mentenanta este astazi una dintre activitatile cu cel mai mare potential de imbunatatire a competitivitatii organizatiilor – si ceea ce se asteapta de la un consultant in domeniul managementului de mentenanta este sa-si concentreze activitatea exact pe explorarea si  maximizarea acestui potential, pe optimizarea mentenantei, pentru a imbunatati aceasta competitivitate.

Citeste intregul articol mai jos:

Articol Role-of-the-Maintenance-Management - RO

Leave a Comment