Excel vs CMMS

Scopul acestui articol este de a realiza o comparatie functionala intre managementul mentenantei bazat pe Microsoft Excel si

Scopul acestui articol este de a realiza o comparatie functionala intre managementul mentenantei bazat pe Microsoft Excel si managementul mentenantei cu un sistem CMMS.

Planificarea si realizarea managementului mentenantei pe hartie, in Microsoft Access sau Microsoft Excel, a fost o multa vreme o practica larg raspandita in cadrul a numeroase companii.

Va puteti imagina in zilele noastre un sistem bazat pe hartie, pentru interventiile de mentenanta planificate? Cum s-ar putea face managementul si controlul acestora? Exista vreun document suplimentar conform caruia interventia (fisa de lucru) „A” a fost atribuita tehnicianului „B” la o anumita data, „C”? Ce face tehnicianul cu foaia de hartie? Inregistreaza datele de inceput si de sfarsit ale lucrarii, orele corespunzatoare, noteaza piesele utilizate si sumele cheltuite? Este foaia returnata supraveghetorului de mentenanta, care o indosariaza intr-un dosar? Cum este procesata aceasta informatie? Aceasta procedura este folosita si pentru lucrarile neplanificate? Daca doriti sa urmariti istoricul defectiunilor unui echipament, va trebui sa cautati prin toate foile indosariate si sa scoateti  paginile pe care le cautati? Vor fi inregistrate, intr-o etapa ulterioara, intr-un fisier electronic, in calculator, conform indicatorului sau analizei cerute?

Si cum se face managementul stocurilor? Exista o procedura pe suport de hartie in care se inregistreaza fiecare consum si achizitie de materiale? Cum aflam ce piese trebuie comandate si cand este momentul potrivit pentru a face comanda? Care ar putea fi cel mai bun furnizor pentru fiecare piesa? Este posibil sa estimam consumul de materiale pe tot parcursul anului si sa stabilim o procedura de achizitii pentru a evita ramanerea fara piesele critice?

CITESTE INTREGUL ARTICOL AICI:

Articol Excel vs cmms2

 

Leave a Comment